Yabancılar için Türkçe Kursları

                                                      

    

    • Kurs programı Başlangıç, Orta, Yüksek olmak üzere 3 düzeyden oluşmaktadır. Her kur birbirinden bağımsızdır.
    • Her Seviye Ortalama 4 aydır Toplam 12 Ay.
    • Hızlandırılmış Yoğun Kurslarda her seviye 2 aydır, Toplam 6 Aydır
    • Başlangıç düzeyiyle orta düzey sonunda “Başarı Belgesi”; yüksek düzeyden sonra

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “TÜRKÇE YETERLİLİK BELGESİ” ya da bilinen adıyla “TÜRKÇE DİPLOMASI ”verilir.

 

ÖĞRENCİ VİZE ve OTURUM İŞLEMLERİ;

    • Türkiye’ de Türkçe öğrenimi görmek isteyen yabancı öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı ERDEM TÖMER den alınan kabul belgesi  (davet mektubu / akseptans) ile durumlarını belgelemeleri halinde öğrenim vizesini Türk Konsolosluklarından verilmektedir.
    • Turist vizesi veya herhangi bir resmi yollarla Türkiye de bulunan Öğrencilere ise ERDEM TÖMER den alacakları öğrenci kayıt belgesi ile GÖÇ İDARESİ Müdürlüklerinden 1 Yıla Kadar Oturum alabileceklerdir.
    • Bir Öğrencinin en fazla 2 defa oturum alma ( 2 yıla kadar ) hakkı bulunmaktadır.

 Davet mektubu (akseptans) için gerekli belgeler:

       

  • 1 adet fotoğraf
  • Diploma Fotokopisi
  • Pasaport

 

  • Oturum İzni Almak İçin Gerekli Belgeler
  • Pasaport Türkçe Tercümesi ( Yeminli Tercüman Onaylı )
  • Diploma Türkçe Tercümesi ( Yeminli Tercüman Onaylı )
  • Geçici Oturum İzni

Not: Konsolosluklardan alınan vize, Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Erdem Tömer den asıl kayıt belgesi alınıp GÖÇ İDARESİNDEN oturum başvurusu yapılması gerekiyor.

Daha Detaylı Sorularınız İçin Ülke Temsilcimizi Arayıp Bilgi Alabilirsiniz.

Temsilcimiz

Iran: (Farsça)    +98 - 935 - 550 7 550

Ukrayna:     +380 66 7703622  

Azerbaycan: +994 55 2626267

Türkiye:    ( Almanca-Türkçe ) + 90 538 400 12 96

Türkiye: ( Rusça-İngilizce ) +90  554 379 89 64

  

 Ek Bilgi

 ÖĞRENCİ REFAKATLERİ

Öğrenim amaçlı ikamet alan yabancı öğrencilerin eş ve çocuklarına, öğrencinin ikamet süresine paralel olarak ikamet izni düzenlenmektedir.

Diğer yakınlarına ise, kısa süreli vize veya vize muafiyetiyle gelmeleri halinde 6 aya kadar, dış temsilciliklerimizden uzun süreli ziyaret amaçlı vize alarak gelmeleri halinde ise 1 yıla kadar ikamet izni düzenlenmektedir.

 - İkamet alacak öğrenciler için;

Sağlık sigortası işlemleri için; bir vergi dairesine başvurup vergi kimlik numarası alması gerekir. (Önceden ikamet izni/Yabancı Kimlik Numarası varsa gerek yoktur.)  Aldığı vergi kimlik numarası ile Türkiye de kabul görmüş bir sigorta acentesine başvurup özel sağlık sigortası poliçesi yaptırması gerekir. Sağlık sigortası poliçe  fiyatları, yaş, cinsiyet ve uyruğa göre farklılık göstermektedir.

 Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası Ne Kadar?

Yabancı uyrukluların ikamet tezkeresi veya oturum izni almak için yaptırmak zorunda kaldıkları yabancılar için sağlık sigortasının fiyatı kişinin yaşına, ülkesine ve cinsiyetine göre çeşitli acentelerde değişiklik göstermekte. Yıllık ortalama fiyatlar 400 TL - 2000 TL arasında değişmektedir.

 

Adres: ERDEM TÖMER Ziyagökalp cad. Karanfil 1 Sok.

Nurettinbey İşhanı NO. 1/ Kat 8 Kızılay ANKARA- TÜRKİYE

Tel: +90 312 431 55 69